2013. január 5., szombat

Messerschmitt: lehull a lepel

Kezdjük az új évet valami friss dologgal, és lássuk, miért is foglalkoztunk olyan sokat az elmúlt hetekben a Messerschmitt témával.

Egyszer régen már jómagam is próbálkoztam ilyesmivel. Az 2009-es változat erős kompromisszum volt: annak idején teljesen Lego Digital Designer-ben készült, a kockák pedig nagyrészt az akkor még létező gyári DesignByMe szűk választékából álltak össze. Ennek megfelelően a gép nagy része fekete lett, ebből a színből volt a legnagyobb a választék.

Itt volt az ideje hát, hogy nekifussak újból, és építsek egy igazi, vérbeli Puma-gépet.


Ez egy Messerschmitt Bf-109 G6-os "Gustav", a Magyar Király Légierőből, 1944-ből. Akkoriban a fekete alapon fehér kereszt volt a légierő gépeinek a hivatalos jele. A legendás "Pumák" rengeteg bevetést teljesítettek vele amerikai és szovjet gépek ellen.


Mivel más gépeket is tervezek építeni, fontos volt, hogy olyan léptéket válasszak, amely a többinek is jól áll majd. Nagy rajongója vagyok a "micro" gépeknek, de az igazság az, hogy egy vérbeli micro repülőn csak nagyon nagy vonalakban lehet eltalálni a gép alakját. Így aztán valamivel nagyobb léptékre váltottam, 1:48-ra. Ez még mindig kisebb, mint a többi Messerschmitt, egyedül Legohaulic gépe áll közel hozzá. Viszont szerettem volna a lehető legjobb alakot és színeket elérni, úgyhogy semmi más extra nincs rajta: nincs behúzható futómű (bár könnyen "röpképessé" tehető ha kivesszük) és nincs hely minifignek sem (bár nem áll messze tőle, egy minifig 1m 88 cm lenne a valóságban ilyen méretaránynál). 


Fontos döntés volt még a szárny. Szerettem volna a lehető legvékonyabbra, szerintem a vastag és szögletes szárnyú gépek nem annyira szépek. Most két lap van egymáson, ennél vékonyabbra már nem tudtam volna menni. A kontúr egy picit szögletes, de végső soron azt hiszem elég jól sikerült visszaadni a körvonalakat a szárnynál és a farokrésznél is.


Végeredményben elégedett vagyok vele. Azt hiszem, a méretarányhoz képest jól sikerült visszaadni a formát és a színeket.

További képek a Flickr-en, de szokásunkhoz híven felkerültek a Picasára is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése