2009. június 12., péntek

Messerschmitt Bf-109

Általában pacifista vagyok, de katonai repülőgépek lázba tudnak hozni. Ezt a repülőt régebben építettem, de még nem volt szó róla itt a blogon.

A cél egy második világháborús német Messerschmitt Bf-109G "Gustav" vadászgép megalkotása volt. Az eredeti repülő talán a legismertebb német vadászgép a korból, számos változata repült a Magyar Királyi Légierőben is, például a híres "Pumák" században.
A különlegessége, hogy mivel LDD-ben terveztem, a nagy részét meg lehet rendelni a neten a factory.lego.com-on. Néhány dolgot azért nem árt tudni:
  • Sajnos Magyarországi címre nem lehet rendelni a factory.lego.com-ról. :( De a legtöbb EU-orszáhban működik a dolog. Az ára országtól függően körülbelül 60 EUR.
  • Előfordul, hogy nem minden alkatrész elérhető. Ilyenkor a legjobb, ha letöltjük LDD fájlt, kicseréljük a kritikus alkatrészeket másra, és már rendelhető is.
A tervezés módja behatárolta a színeket is, ezért a gép színválasztása ... khm ... érdekes :) A nagyobb része fekete, mivel feketében elérhető a legtöbb Lego elem. Az orra alatt sárga, a német elitszázadok előtti tisztelgésként. A farkára pedig sikerült egy magyar zászlót rábiggyeszteni.

Miután megkaptam a Lego-tól, háromágú légcsavart építettem rá Technic alkatrészekből, illetve fő- és farokfutóművet is kapott.



A részletekhez érdemes belenézni az albumba.

1 megjegyzés: