2009. január 4., vasárnap

8458 Versenyautó II.

Régóta adós voltam a Forma-1-es versenyautó folytatásával, itt a következő rész. Elárulom - igen sokáig tart összerakni, úgyhogy mára még nem végeztem vele :) Mindenesetre az első felfüggesztés is megvan már, hátul a motor kivételével minden megvan. No, és a karosszéria, az hiányzik még.


Az első felfüggesztés puhább, mint a hátsó, pedig a rugók ugyanolyan kemények. Persze, hátul több súly van / lesz majd. A fenti képen látszik, hogy a felfüggesztésben található rúd erejét egy gömbcsuklós-forgó rész (a képen sárga) adja át a rugóknak. A rugókhoz kapcsolódó rész erőkarja különbözik az első (2 pöcök) és a hátsó (3 pöcök) felfüggesztés esetében, emiatt más a keménységük.

Nagyjából megvan már a pilótafülke is. A kép közepén látható kék-fekete izé a kormány. Minden más általam ismert Legótól eltérően a kormány nem egy darabból van, hanem kis alkatrészekből van összeépítve. Egész élethű. A kép alja felé látható a két levegővel csillapított rugó is, amelyek a karosszériát emelik majd.

Ez pedig a hátsó traktus. Itt is sárgák a felfüggesztés elemei, középen az a rengeteg cső pedig a kipufogórendszert szimulálja - 10 henger, 10 cső :)

Még egy észrevétel: az útmutató (amit amúgy a webről töltöttem) meglehetősen sok apró hibát tartalmaz. Egy példa a 46. lépésről: az alkatrészlistában 5 lyukú elem van, de aztán 6 lyukú kell. Nem írtam fel mindet, de érzésre vagy 5-10 ilyen hiba biztosan volt eddig.


Szokás szerint még pár kép a galériában. Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése