2009. január 2., péntek

Újévi Nosztalgia

A Boldog Új Év tiszteletére előtört belőlem a nosztalgia, és családommal összeraktam párat az igazán régi Legóim közül. Kivételesen nem Technic :)

Az első készlet fénykorában a 626-os számot viselte, 1978-ban jelent meg, az én birtokomba pedig 1981-ben került. Különös jelentőségét az adja, hogy ez volt a legeslegelső Legóm, innen indult az az ellenőrizhetetlen szenvedély, amely pl. ebbe a blogba torkollott :) Sajnos kénytelen voltam néhány nem eredeti alkatrészt felhasználni, de többnyire a 27 éves kockák vannak a képen.


A következő modell a 6634-es versenyautó kissé felspécizett változata, az eredeti 1986-tól volt az üzletekben. Ez az autó szélesebb gumikat és egy extra légbeömlőt kapott a vagányság érdekében. És jobboldalt nyithatatlan ajtót, mert a nyitható elveszett az évek során :)


Végül, de nem utolsósorban az 1981-ben megjelent 555-ös számú univerzális készlet (... izé ... olyan, amiből nem csak egy-két dolgot lehet építeni, hanem sokat) útmutatójában fellelhető egyik házikó kelt új életre, nagylányom segítségével.


BUÉK mindenkinek, szokás szerint több kép a galériában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése