2013. január 12., szombat

Újdonságok 2013-ra

Ritkán foglalkozunk hírekkel a blogon, de most annyi újdonság gyűlt össze, hogy érdemes rájuk egy gyors pillantást vetni.

A hét egyik legnagyobb híre az új Mindstorms bejelentése, ami EV3 néven fut. Az új változat rengeteg újdonságot hoz, kezdve az Android és iOS integrációtól a 3D-ben, iPaden megtekinthető építési útmutatóig. Talán a legfontosabb változás azonban a rendszer lelke: az EV3 Brick számítógép nélkül, nyomogatva is programozható lesz. A LEGO célja, hogy minél egyszerűbbé tegye az építést és programozást: a cél, hogy a doboz kinyitásától kezdve 20 percen belül működő robotot lehessen összeállítani a készletből. Várhatóan 2013 második felében kerül a boltokba, az Államokban 349 dolláros áron.


Miközben az idei első készletek már December óta a boltokban vannak,  a második félév terméséről is megjelentek már az információk. A teljes Technic paletta itt látható, de Creator vonalon is sok érdekességre számíthatunk. Kedvencünk a 42000 Grand Prix Racer és a 31004 Firece Flyer. Apropó: idéntől kezdve ötjegyű számot kap minden készlet.




Építő révén nem hagyhatom szó nélkül az új elemeket sem. Eddig ezekre derítettek fényt lelkes Military építő kollegáink:

      

Különösen a második érdekes: ez egy fejjel lefelé levő csempe, amit alulra lehet tenni. Remélem, nincs már messze a fejjel lefelé levő sajt sem. No és persze nem ártana több szín sem - no de ne legyen az ember telhetetlen. De az biztos, hogy izgalmas 2013-nak nézünk elébe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése