2013. január 26., szombat

Repülők, amilyen kicsiben csak lehet

Gondolom a karácsonyi LEGO-ját már mindenki összerakta. Hogy ne teljen unalmasan a január, Mainman saját microscale versenyt rendezett repülőépítők számára. A héten volt a nevezési határidő, kiváló alkalom, hogy a legjobban sikerült alkotások között szemezgessünk.

tbone_tbl volt a legtermékenyebb versenyző, egyből hét alkotással nevezett. Az én kedvencem ez az AV-8 Harrier, szerintem nagyon jól sikerültek a részletek. Remekül áll a szárnya, nagyon jó a kabintető és környéke, de a farokrész íve is valósághű.


A leggrandiózusabb művet viszont John Lamarck követte el: ő csak három gépet épített, de ez a B-17-es lett a legnagyobb - már amennyiben a microscale alkotások között egyáltalán értelmezhető ez a fogalom:


A másik kettő pedig a két kísérővadász, P-51 Mustangok:


Valószínűleg nem okozok túl nagy meglepetést azzal, hogy jómagam is indultam. Ez a két projekt régóta félkész volt, a verseny végre megadta a kellő lökést ahhoz, hogy befejezzem őket. MiG-15-ös már szerepelt itt a blogon, de régóta szemezgettem vele kisebb méretben is. Íme az eredmény:


Összességében nem vagyok vele azért maradéktalanul elégedett. Bár a forma elég jól visszajön, meglehetősen szögletesre sikerült. Szerintem egy picivel jobb lett ez a MiG-21-es:


Ez a gép a legnagyobb darabszámban épített szuperszónikus repülő a világon. Ehhez képest alig létezik belőle LEGO-változat. Azt hiszem, ebben a méretarányban sikerült viszonylag jól visszaadni.

A mezőny erős, úgyhogy már annak is örülök, hogy egyáltalán benne lehetek. Érdemes végignézni a többi alkotást is, igazán jók születtek.

Aki pedig nem szeretne LEGO-olvasnivaló nélkül maradni jövő hétig, ajánlom a BrickJournal frissen megjelent számát - az online változat már $3.95-ért letölthető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése