2013. február 2., szombat

Építs, mint egy profi

A Rebrickable olyasvalamihez nyújt segítséget, ami igazából a legózás lényege: hogyan tudok a kockáimból új dolgokat építeni? Nem mindenki születik profi építőnek, nem mindenkinek van elég ihlete ahhoz, hogy szuper dolgok jussanak az eszébe. A Rebrickable ötlete nem túl bonyolult: LEGO-építők osztanak meg rajta terveket, építési útmutatókat. Az eddigi felhozatalt nézve nem is rosszakat.

Nemrég került fel az ötszázadik MOC az oldalra: egy gyönyörű régi Mercedes-Benz 540K roadster Sarieltől. Mivel ez egy távirányítós autó, a teljes modellhez szükség van két motorra is. A teljes építési útmutató letölthető a Rebrickable-ről.



Persze nem ez az egyetlen útmutató. Léteznek ennél jóval Technic-szerűbb alkotások is, mint például ez a Corvette szuperautó váltóval, motorral, felfüggesztéssel, ahogy kell. Jurgen Krooshoop alkotásához az útmutató letölthető innen:



Vagy ez a Pilatus PC-21-es repülő, amely a TechnicBRICKs-en is szerepelt, Ismaël (Khan) Juhoor alkotása (letölthető innen).


Bár ezek az modellek nagyon profik, jellemzően komoly előkészületek után lehet csak otthon elkészíteni őket. Az alkatrészlista általában elérhető, de több, mint valószínű, hogy nem lesz meg minden darab egyben, és újabbakat kell beszerezni.

Aki egyszerűen csak játszani szeretne, Peter Sprogis alkotásai között sok olyan van, amelyeknek a megépítéséhez elég egyetlen LEGO Creator készlettel, például a 4939-es, 5867-es, 6743-mas vagy 6913-mas. Mint például ez a kisteherautó:



Szerintem a Rebrickable az egyik legjópofább dolog, ami a LEGO-val történt az utóbbi években. Az oldal nem túl gyors, és az érdekes alkotások felfedezésében lehetne segítőkészebb, de a sok profi alkotás egy helyen számomra mégis a legérdekesebb helyek egyikévé teszi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése