2013. február 23., szombat

Vörös villám

Épp elmúlt Valentin-nap, úgyhogy nézzünk valami pirosat. Nemrég került a kezembe egy 9394-es Technic repülő. Ez gép tavaly jelent meg a Technic kínálatban, és különlegessé teszi pusztán a tény, hogy egy nem túl kicsi repülőt lehet belőle építeni: az előző és eddig egyetlen komolyabb repülő a 8855-ös volt, ami 25 évvel ezelőtt került a polcokra. Az új gép ráadásul sugárhajtású, amire eddig nemigen volt példa. Következzen most egy mini-végigjátszás.


Nagy várakozással indultam neki az építésnek. Az első dolog, ami meglepett, hogy a kockaszámhoz képest (kb. 500) meglehetősen nagy: hosszabb, és szélesebb, mint a bármelyik Technic autóm.


Nagyon kíváncsi voltam a funkciókra is, vegyük ezeket sorra:
  • A gép szárnya állítható, a "hajtómű" kifúvójának tekerésével. A mozgató mechanizmus az egész hátsó részt elfoglalja a törzsben, de mivel igazi hajtómű úgysem lesz benne, azt hiszem, ezt meg lehet bocsátani.
  • A futómű behúzható. Kihajtott helyzetben az egész gép súlyát meg kell tartania, így aztán ilyen fogaskerekek vannak benne, és egy csigakerék akadályozza meg abban, hogy kerekek maguktól behajoljanak. Apró szépséghiba, hogy igazi állítható szárnyú gépeken szinte sosem használnak olyan tartót a futóműnek, mint ezen a gépen, de ezt sem gondolom komoly problémának.
  • Szintén működik a botkormány, legalábbis egy irányban. Szerintem menő, mégha nem is olyan kifinomult, mint a 8855-ös vagy a saját repülőm kormánya, amelyek két irányban mozgathatóak.
  • Egy tekerentyűvel nyitható-csukható a pilótafülke is. Ebben szerintem az az igazán profi, hogy a tető a gép oldalának egy részével együtt nyílik.

Összességében jól sikerült alkotásnak tartom, ár / érték arányban (12990 Ft a LEGO shopban) mindenképpen említésre méltó, főleg a méretéhez képest. Rengeteg piros panelt tartalmaz. Mást építeni még nem próbáltam belőle építeni, de másoknak egész jó dolgokat sikerült összehoznia belőle, pl. ezt a helikoptert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése