2013. február 9., szombat

Ezüst MiG újratöltve

Most, hogy ismét elkezdtem repülőket építeni, olyan méretarányt akartam választani, amely nem csak egy gépnek áll jól, hanem akár egy egész légiflottának. Végül az 1:48-ra esett a választásom, ami a legtöbb hasonló gépnél kisebb, de azért még mindig elég sok részlet kidolgozására ad lehetőséget.

Amikor a Messerschmitt kész lett, adta magát, hogy a meglevő MiG-15-öst is átépítsem hasonló méretűre. Íme a végeredmény.


A gép nagyon hasonlít az eredetire. Lényegében hasonló koncepcióra épül: a törzs nagyjából szimmetrikus, a szárny pedig pitagoraszi háromszögben áll a törzshöz képest. Ez azonban egy teljesen új gép, kockánként teljesen újra lett építve, ahogy ez a részletekből is látszik.



Bár az előző változat sem volt rossz, az új még jobban tetszik. A kisebb mérete ellenére szinte minden lényeges részletet sikerült megtartani. Mivel csak körülbelül 200 kockából áll az előd 600 kockájához képest, lényegesen könnyebb lett. Ezzel a súllyal pedig sokkal jobban megbírkózik a futómű, a szerkezet sokkal kevésbé rogyik be, délcegebben áll a betonon.


További képek a Flickr-en és a Picasaweb albumban is.

1 megjegyzés:

  1. The site is renowned for ultra-high visitors poker tournaments, reaching a $1 million GTD with the Monthly Milly occasion. It regulates restrictive handling of online-gambling, including a primary state monopoly on public gambling with restricted exceptions for a few of} commercial suppliers. Online gambling, 원 엑스 벳 and other forms of public gambling, in opposition to these rules {is illegal|is in opposition to the law|is unlawful} in Germany. In most circumstances, this requires a minimum of|no less than} a three-room setup, comprising a live studio, a server/software room, and an analyst’s room.

    VálaszTörlés