2013. január 19., szombat

Best of MOC

Az elmúlt hetekben több kiváló alkotás került napvilágra, nézzük most ezeket.

_lichtblau_ már volt itt a blogon. Most egy fekete Pontiac-kal és a hozzá tartozó Plymouth rendőrautóval rukkolt elő. Hihetetlen, hogy mennyire jól hozza a hetvenes évek hangulatát mind a kettő. Bár minifig méretűek, elképesztően autószerű arányokkal rendelkeznek, és szinte egyáltalán nem hasonlítanak a hasonló méretű gyári autókra. Számomra a legérdekesebb részlet a rendőrautó eleje és hátulja - nagyon jól áll neki az oldalára állított kockákból épített sárvédő.


Nem kevésbé profi henningb gőzöse sem. Kedvenc részletem a sín kialakítása - hogy ez mennyire adja magát! De a füstként gomolygó fagyi sem semmi.


Jöjjön aztán valami más. George G Középföldét, pontosabban a Helm-szurdokot öntötte kockákba. Fantasztikus, ahogy a részletek összeállnak egésszé: a Technic-kockák, a téglamintás kockák. Gyári készletben sosem látnánk őket együtt, itt pedig mégis egységes egészet alkotnak.


thirdwigg blogunkhoz hasonlóan jelentős érdekeltségekkel rendelkezik mind a repülőgépek, mind pedig a Technic világában. A két világ találkozása ez a hatalmas Spitfire vadászgép a Nagy Angliai Légicsatából:


Érdemes végignézni a videót, ez a repülő szinte mindent tud a repülésen kívül: állítható propellerlapátok, 12 henger, behúzható futómű. Természetesen működő kormányok, beleértve az oldalkormányt is. És bár a videón nem látszik, még a fékszárnyak is lenyithatóak. A csúcs az egézben, hogy az egész teljesen be is van burkolva, így igazi repülőnek néz ki, nem pedig egy drótváznak, mint a tipikus Technic-alkotások.

Aki szemfüles volt, pedig mostanra biztosan rájött, hogy jövő héten további Microscale repülők lesznek soron...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése