2012. december 8., szombat

A Messerschmitt sztori, 2. rész

Maradjunk még mindig a Messerschmittek Bf-109-eseknél. Ahogyan a múlt héten ígértem, ezúttal különlegesebb modellek kerülnek terítékre.

locolson gépe nagyobb érezhetően nagyobb az eddigieknél, de egyből két különlegességgel is szolgál. A méret adta lehetőségekkel élve ezen a gépen behúzható futóművel találkozunk. Ez a megoldás gyakori nagyobb gépek esetén, de áttekintésünkben nem sok gép tudja. Van azonban ennél nagyobb meglepetés is: a forgó propeller. Ez bizony nem Photoshop: a gép elejében sikerült a motornak, a pilótafülke mögött pedig az elemnek helyet szorítani.



ABStract/ nem bíbelődött igazi kockákkal, számítógépen alkotta meg a gépet, egyből három különböző változatban. A behúzható futómű itt is megvan, csak nehezebb kézbe venni. A gép ezzel együtt nem rossz:


A következő alakjában szinte teljesen megegyezik, festése viszont a sivatagi változatokra jellemző homokszínű-zöld kombináció:


A harmadik gép viszont már jelentősen át lett építve, a fenti "Emil" változatokkal szemben ez egy "Friedrich", szintén sivatagi festéssel:


Lego pilot is számítógépen állt neki a sajátjának. Említésre méltó a propeller kialakítása, bár nem vagyok benne biztos, hogy ez az elem tényleg létezik átlátszóban. Ez a Messerschmitt éppen egy A-20-assal "végzett":


A válogatás végén pedig következzen a lehető legkisebb Bf-109-es tbone_tbl-től:


Jópofa a festés, a jellegzetes sárga orr és szárnyvégek egyből felismerhetővé teszik a gépet. Azt hiszem, ennél kisebbet lehetetlen lenne összehozni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése