2010. április 1., csütörtök

Építs saját Mustang-ot!

A mini Ford Mustang-ról régebben többször esett már szó a blogon. A videó fenn van a YouTube-on, és azóta is a legnézettebb videók egyike, a lelkes nézők pedig folyamatosan követelik, hogy lehessen nekik is sajátjuk.

Mivel nem vagyok egy LDraw profi, nem csináltam olyan jó leírást, mint például _lichtblau_. De aki igazán szeretné, megtalálja a módját, hogy megépíthesse.

  1. Ha még nem tetted meg, töltsd le és telepítsd a Lego Digital Designert (LDD).
  2. Töltsd le a Mustang modellek egyikét (vagy klikk a képekre), és nyisd meg LDD-ben.






Ha ez megvan, kedvünk szerint pimpelhetjük a masinát: új színek, spoiler, tető, akármi.


Ha kész, az alábbi dolgokat lehet vele kezdeni:
  • A "View / Building guide mode" menüpontban építési útmutatót készíthetünk, és végig is klikkelhetjük. Ha megvan az összes kocka, ami kell, akkor kész is vagyunk.
  • A "View / Check Price" menüpontban megnézhetjük, mennyibe kerülne a kockák megrendelése a Lego cégtől.
  • A "View / Send model to LEGO.com" menüpontban pedig feltölthejtük a netre (innentől bárki megnézheti), és meg is vásárolhatjuk. Lehet hozzá borítót, útmutatót tervezni, ebbe most nem megyek bele.

Ha az LDD modellt az eredeti videóhoz hasonlítjuk, van azért néhány különbség:
  • Az LDD-ben nem minden kocka érhető el minden színben. Ezért van az, hogy a Mustang nem tölthető le pirosban. Bátrabbak megpróbálhatják az alkatrészeket a Bricklink-en is megrendelni.
  • A videón az autó motorházteteje ilyen alkatrészből van. Sajnos ilyen az LDD-ben egyáltalán nincsen. Aki szeretne ilyen motorháztetőt, rendelhet a Bricklink-en.
Ide került fel egy pár új kép is, a régiek a piros Mustangról pedig itt vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése