2010. április 22., csütörtök

Universe mód a Lego Digital Designerben

Ez a bejegyzés elolvasható a lego.blog.hu-n is!

Sokan vannak, akik igazi kockák helyett virtuális elemekből építenek. Persze más az érzés, de van egy pár előnye: a kockák sosem fogynak el, és kevesebb idő megy a keresésre is.

Aki számítógépen szeretne építeni, több program közül is választhat. Az alfa és omega mégis a Lego Digital Designer (LDD), a Lego csoport hivatalos és ingyenes terméke. Sok előnye mellett fő hátránya, hogy az elérhető kockák és színek száma erősen korlátozott. Volt. Eddig.

Most bebizonyosodott, amit a több felhasználó eddig is sejtett: valójában az LDD-ben sokkal több kocka és szín van, mint amennyi a DesignByMe, Mindstorms vagy Creator módban látható. Sőt, a Lego áldásával az is napvilágott látott, hogyan tudja ezt bárki aktiválni.

Az új mód neve: Universe Mode. Íme a kockaválaszték előtte és utána. Az új módban a színekkel már nem is bíbelődtek külön:


A sok-sok kocka és szín bekapcsolásának részletes leírása angolul itt található (Google Fordító magyarra pedig itt). Sajnos kifejezetten tiltja, hogy ide most betegyem, pedig a lényegi része egyetlen sor. (Forrás: Eurobricks.)

A Technic rajongók egyből rávetették magukat, ez például egy homokjáró olyan elemekből, aminek eddig híre-hamva sem volt az LDD-ben:

| Kép: zblj | album | Forrás: TechnicBRICKs |

A Universe módban épített alkotások persze nem rendelhetőek meg a Lego online boltban, de remélem, ez nem veszi el senki kedvét. Egy kifogással kevesebb, hogy miért ne essünk neki a játéknak azonnal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése