2010. január 8., péntek

Lemaradásban

Annyi mindent történik egyszerre, hogy mindig késésben vagyok. Először is beköszöntött 2010, Boldog Új Évet minden kedves olvasónknak! Ennek apropóján lehetne az is, hogy összefoglalom, mi minden történt itt a blogon és a Lego világában, de egyrészt egy kicsit lusta is vagyok, másrészt annyira nem akarok felvágni vele, harmadrészt pedig már úgyis túl késő :) Talán majd jövőre.

Közben azért egy kis ízelítőt adnék abból, hogy mire lehet számítani 2010-ben, és a közeli jövőben:
  • Először is adós vagyok a 853-as Nagyon Régi Nagy Technic Autó ismertetőjével, amit karácsonyra kaptam. Természetesen már egyben van, eddig azért nem jelent meg itt a blogon, mert még nem volt alkalmam fényképeket készíteni róla hiánytalan állapotában (a hiányosak itt vannak, akit érdekel).
  • A Lead Sled projekt is halad, ma megrendeltem a kockákat. Rengeteg időt pepecseltem azzal, hogy felvigyem az összes kockát Bricklink-re, leellenőrizzem, hogy tényleg minden megvan-e, és meg is rendeljem, persze olyan boltokból, ahol van belőle. Röviden: kb. 130-féle alkatrész összesen 700 példányban, Új-Zélandból, Nagy-Britanniából, Hollandiából és Franciaországból, kb. 80 dollárért.

Addig is, amíg sikerül ezekkel zöldágra vergődnöm, javasolnék pár olvasnivalót. Az első számú ajánlat a Sariel holnapján megjelent összefoglaló a 2009-es alkotásokról, markolóval, tankkal és mindenféle egyéb járgánnyal, a képek magukért beszélnek. Akit egy kicsit mélyebben is érdekel a téma, és tud angolul, javaslom, olvassa el az útmutatót, amelyben Sariel beavat minket abba, hogy hogyan is kezd neki egy-egy járgánynak.


Végül a mini-modellek kedvelőinek igazi csemege ez az Unimog. Az igazi Unimoghoz hasonlóan nagy a hasmagassága, ráadásul a szétszedett képen az is jól látszik, hogy milyen trükkök vannak belül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése