2009. december 9., szerda

Ólom szánkó visszafelé mérnök

Nagyon meg tudnak fogni a mini-méretű autók, mint amilyeneket Mad Physicist vagy az Arvo-testvérek építenek. Ezek építése egészen más kihívást jelent, mint a nagyoké: kockák egymásra rakosgatása helyett aprólékos munkára van szükség, hogy minden a helyén legyen. Egy spéci darab vagy trükkös megoldás sokat dob az összképen, de lehet, hogy sok kísérletezésre van szükség hozzá.

Már többször megfordult fejemben a gondolat, hogy én is akarok egy ilyet, például Mad Physicist autói közül vagy Arvo-ék Porschéját. Itt jön a képbe visszafelé mérnök barátunk, vagyis reverse engineer - angolul így hívják azt, amikor a végeredmény alapján megpróbáljuk újraépíteni az egészet. Jelenleg Lego kockákból, ugye.

Eddig még sosem jutottam tovább egy-két gondolatkísérletnél, mert néhány nyilvánvaló részleten túl fogalmam sem volt, hogy hogyan építeném tovább. De most elhatároztam, lépek az ügyben. Mad Physicist ugyanis megépítette az '51-es Mercury Lead Sled modelljét, ami egyrészt nagyon tetszik, másrészt elég részletes fényképek vannak róla ahhoz, hogy egyáltalán reménykedhessek. Ráadásul Ralph elég segítőkész, mert nem tiltakozott nagyon, amikor megkérdeztem, és még segített is egy-két részlettel, amikor elakadtam.

Kezdésnek a Lego Digital Designer-hez fordultam. Ugyan hiányoznak kockák és még inkább színek, de ami van, abból nem fogy ki. Az általam ismert-használt többihez képest pedig nagy előny, hogy a kockák fizikáját és nézi, és nem hagyja, hogy hülyeséget építsek. Egyelőre itt tart a dolog (klikk az albumra):
A színek nem annyira stimmelnek, meg pár más dolog sem, pl. a kerekek. De azért a nagyja meg van. Pár nem látható részletben tökéletesen bizonytalan vagyok, de a külseje viszonylag egyben van.

Ha minden részlet a helyére került, a következő lépés a Bricklink lesz, de erre már csak az új évben kerül sor.

2 megjegyzés:

  1. Ahha....... szóval akkor nem is a naptárképeken dolgoztál olyan sokat, de kis gazember :)))) Na megállj, lesz itt mindjárt nemulass!

    VálaszTörlés
  2. ezek "....."-jok!!!!!!!!!!!!!!!
    xd

    VálaszTörlés