2013. május 4., szombat

A vasfüggönyön innen

A sok tank és harci repülő után jöjjön valami békésebb téma. Vasfüggöny már nincs, de azért még emélkszünk rá. Áprilisban a vasfüggönyön túli motorizáció volt a hónap témája a LUGNuts-on. Már korai Trabant-próbálkozásaim is bizonyítják, hogy nem vagyok közömbös a téma iránt, lássuk a felhozatalt.

Mad Physicist egy újkori Lada rendőrautót épített. Ahogy az egyik kedves kommentelő mondja, ronda egy kocsi, és az alkotás hű mása az eredetinek. Hát, nem tudok nem egyetérteni :) A magyar utakon mindenesetre nem gyakori látvány.


Következzen ez a remek Ural motorkerékpár, Lino M által. Szerintem ez sem gyakori vendég itthon, de a hangulat remekül átjön a zászlóval.


Ez a ZISZ 110-es rabidnovaracer-től pedig egy egész kellemetlen korszakot idéz fel. A kivitelezés tökéletes, bár azt hiszem, mi jobban ismerjük feketében.


Következzen egy valamivel barátságosabb darab, a csehszlovák luxusautó V8-as motorral, avagy Tatra 603 lego911-től:


Végül következzen ismét egy modernebb darab. Ez a lett Latvia hazánk útjairól is ismerős lehet, bár a legtöbb ma már elég romos állapotba került. Rolic alkotása.


Persze én sem álltam meg, hogy ne lépjek közbe. A Trabi már megvolt egy ideje, de a felhívás rádöbbentett, hogy nem csináltam róla képeket. További orvoslandó probléma volt, hogy az autó eredeti formájában túl alacsonyra sikerült. Szerencsére sikerült egy-egy sor lemez beépítésével komolyabb átépítés nélkül átalakítani, így már sokkal jobbak lettek az arányai:


Persze nem illendő, ha nem alkotok valami tényleg újat. Mivel a hónapban kimerítettem a Bricklink-keretet, ezúttal számítógépen készült ez az Ikarus 260 Volánbusz színekben.

Az eleje nem túl különleges, nem különbözik túlságosan ainex megoldásától. Az ajtók, ablakok és a hátsó lámpa viszont eltérnek. Remélem, tetszik!

A képekre kattintva galéria nyílik.

3 megjegyzés:

  1. Az Ikarus az nagyon jó. Annyit kötekedésképpen, hogy az első szélvédőt 2x2x1 álló fallal(nem sima kocka, hanem a közepén vékonyított, pontos nevét nem tudom) lehetne kirakni.

    VálaszTörlés
  2. Ja, most nézem, hogy a szélvédőnek a legfelső sora elvan tolva. De akkor is ez a legjobb Ikarus lego

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, valahogy így jött ki :) Főleg az első harmonika ajtó miatt, merthogy így az eleje nem egész számú kockányira van a többihez képest.

      Törlés