2010. november 28., vasárnap

Kezdődik az East Block - Trabant

Nagy rajongója vagyok a kisméretű autóknak, különösen Mad Physicst modelljeinek. Régi vágyam, hogy azokat az autókat is megépítsem, amelyek gyerekkorom meghatározói voltak. Természetesen a klasszikus 1/22-es méretarányban. Persze nem meglepő, az autók az akkori Keleti Blokk országaiból származtak: Trabant, Wartburg, Kispolák, Skoda és a többiek.

Hát most itt a sorozat első darabja, egy 80-as évekbeli Trabant. Egyelőre számítógépen, remélem, azért szép lett. Tervezem majd megépíteni a valóságban is.


Az eddig vezető út lassú volt, és még lassabb lesz. Először elrontottam a méretarányt. Az igazi Trabant 1504 mm széles, ez majdnem pont 8 és fél kockának adódik (1504 mm/22/8 = 8.54). Elsőre nyolc kockásnak építettem meg LDD-ben, de a végére kiderült, hogy az túl kicsi, nem stimmeltek az arányok. És hát egy kockával nagyobbra építeni - lehetett kezdeni az egészet előről. Utána áttettem BrickSmith-be, L3P-vel konvertáltam, hogy aztán MegaPOV-val megcsináljam a képet. És hát a render beállításokkal is szöszöltem rendesen, leginkább Koyan útmutatóját használtam.


Hát ilyen lett, remélem, tetszik. A következő vélhetően egy Skoda 120-as lesz (egy kedvenc haverom tiszteletére), esetleg egy Kispolák. Még egy pár kép az albumban.

2 megjegyzés:

 1. Szerintem egy tile fedés rámehetne a csomagtartótetőre, azonfelül nagyon jó.
  Még talán az ablakoknál az alamak elosztásán kéne variálni, főleg az oldalán, a két lapos átlástszó elem ne egymáson legyen, hanek az egyik alul, a másik a tetején, úgy jobb az "ablak-hatás"
  Tetszik, várom a többi autót is:)

  VálaszTörlés
 2. A magyar LEGO PC:
  http://radikalmod.hu/index.php?p=13&blog_cat=1&bid=420

  VálaszTörlés