2012. november 24., szombat

Kis magyar vonathatározó

Nemrég bukkantam a Kockageneráció blogra, egyből fel is vettem a kedvenceim közé. Persze rengeteg cukiság van ott, de engem elsőre mégis a fantasztikus mozdonyok fogtak meg. Igaz, a többségük Lego Digital Designerben készült, de hát kinek van annyi kockája, amennyi mozdony ott terem? Mai válogatásunkban csak a legjobbakat vesszük végig.

Kezdésnek itt egy M28 "Mazsola" tolatómozdony, szerintem rettenetesen jól sikerült.

Akad persze nagyobb mozdony is. Következzen egy klasszikus, a balatoni nyarakról jól ismert, amúgy svéd származású NOHAB, másnéven M61:

Vannak persze villanymozdonyok is. Ha a V43 neve nem is feltétlenül ismerős, az alakja biztosan az:


Persze nem muszáj azonnal vidékre utaznunk. Elég az is, ha egy klasszikus túrát teszünk a Budai hegyekben. Induljunk mondjuk a Fogaskerekűvel:


Szerintem klasszikus. Ha pedig felértünk, következhet a folytatás a Gyermekvasúttal.


Mint látszik, minifigjeink igen jól érzik magukat a környezetben. De a friss levegő így is hamar megteszi hatását, a gyerekek elfáradnak, irány hazafelé. Mi mással, mint egy Combinóval?
Hát, mit mondjak, le vagyok nyűgözve. Bár ezek mindegyike LDD, alkotás, az eredetiségükhöz kétség sem férhet: alaposan kimunkált, azonnal felismerhető modellek, boldog minifigekkel. A blogon alaposabban körülnézve fellelhető még V63, M41 "Csörgő" és M62 "Szergej" is.

A képekre kattintva elolvasható az alkotások története is.

Gratula depinek a remek vonatokhoz, csak így tovább!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése