2012. november 7., szerda

Egy mestermű margójára

Sehol egy bütyök, mindenhol sima felületek és görbe élek váltakoznak. Sydag szereti elrejteni az összes bütyköt a repülőin. A színek változatosak, de a modellek igazi repülőt formáznak: ez itt például egy Hawker Sea Fury:


A forma szinte tökéletesen adja vissza az eredeti repülőt. A motornál remekül jön ki a nyolcszögletű forma, a törzs hátsó része, a szárnyak íve és a farokrész íve is mind-mind alaposan ki van dolgozva. A színválasztás egy légishowra épített versenygépet juttat eszünkbe, de a forma nem hagy kétséget afelől, hogy az alap egy háborús repülő.

A képek között lapozgatva találunk jóval harciasabb alkotást is. Ez itt egy másik legendás csillagmotoros, az F4U Corsair, teljes fegyverzettel:


Bevallom, nekem ezek az alkotások már-már mesterkéltnek hatnak: szinte szégyenlik a LEGO bütyköket, és szinte már kételkedem, egyáltalán LEGO-ról van e szó még. Mindazonáltal a kidolgozás tökéletes: a Corsair törzse, szárnya mind-mind tökéletesen formázzák az eredeti repülőt. Nem véletlen, hogy egy pár gép nemrég a Brothers Brickre is felkerült.

Mint amatőr építőt persze majd megöl a kíváncsiság: de mégis hogyan? Mi rejtőzik a burkolat alatt? A szárnyról még van elképzelésem, de hogy jött össze ez a motor? Nos, szerencsére erről is kapunk tippet a fotók között. Íme:

Kifejezetten ötletesnek tarom, ahogy az elején az egymáshoz képest 45 fokkal elcsavart bütykös kockák a motor vázát képezik. Érdekes a hátulja is, gyakorlatilag bütykös kockák tartják egyben a "héjat". Említésre méltó még a kabintető, az elejét például egy szürke kéz tartja a helyén.

Azt gondolom, bármennyit amatőrködök is, ez az a szint, ahova sohasem fogok eljutni. Bármennyit is agyalok rajta, kizártnak tartom, hogy valaha is ennyire szabadon és a kockáktól, lemezektől elrugaszkodva szabadon tudjak alkotni. Gratula Sydag, csak így tovább!

1 megjegyzés:

 1. Hello
  I live in France and I find this fabulous corsair
  Would you plan them on mlcad or lpub
  Thank you for your answer
  Casimir

  VálaszTörlés