2010. június 12., szombat

Végigjátszás: 8045 Mini Telehandler

Egy magamfajta Lego-őrült nem úszhatja meg, hogy időről-időre ne kapjon valami apróságot, még akkor sem, ha egyébként bőven vesz magának eleget :) Ezzel a párom lepett meg az évfordulónkra, nagyon örültem neki.


I. Alapadatok

Neve: Mini Telehandler (Mini Rakodó)
Sorozatszám: 8045
Témakör: Technic
Kiadás éve: 2010
Kockaszám: 117
Ára: 2990 Ft (Shop@home), 2515 Ft (www.legoaruhaz.hu), külföldön EUR 9.99, USD 10.99
B-Modell: Oldalkocsis motor


II. Mi van a dobozban?

Ez egy modern Technic készlet, hozza az elvárásokat. Hagyományos Lego-kockát csak elvétve találunk, például a lámpáknál, illetve a raklapnál, amit fel tud emelni. A maradékot a tipikus mai elemek teszik ki: tudak, pöckök és más bingyuszkák. Szerencsére kevés a speciális elem, jó kiinduló készletnek tűnik szabad játékhoz is. A kerekek nem tipikus Technic kerekek, mivel elforognak a tengelyen, ezért hajtott kerékként nem alkalmasak.


III. Funkciók

Lévén kevés elemből álló alapkészlet, csak egyetlen lényeges funkciót tartalmaz: a rakodó hátulján levő fogaskereket tekergetve lehet a rakodóvillát fel-le mozgatni. Jópofa, hogy egy raklapot is kapunk hozzá, nincs szükség más készletekre, hogy elkezdjünk játszani. Az emelés könnyű, viszont a villát szinte lehetetlen simán leengedni, a mechanizmusban levő feszültségek miatt ugrálni kezd, a raklap könnyen leesik. Ha valaki a 7 éves fiának veszi, számítson erre.

A másik modell még ennyi funkcióval sem rendelkezik, kapunk egy motort, amit lehet tologatni. Viszont van rajta pótkerék, így lehet rajta kereket cserélni (legalábbis az oldalkocsin).


IV. Design

Bár Technic léptékkel kevés elemből áll, még így is látszik, hogy a tervező több hangsúlyt fektetett a kinézetre, mint a funkciókra. A rakodón lámpák vannak elöl-hátul és még felül is. Az alváz két oldalán helyet kapott dobozok pedig kizárólag a designt szolgálják: jobb oldalon egy motorház-szerűség van, bal oldalon kapott helyet a vezetőfülke. Ahhoz nem elég nagy, hogy egy minifig beleférjen, de ezzel együtt is meglepően részletes, jól kivehető a középső pici ülés például.


V. Értékelés

Tökéletesen el tudom képzelni 7 éves fiúk első Technic készleteként. Az összerakás nem tart sokáig, még úgy is egy óra alatt voltam, hogy közben a célközönségnél fiatalabb lányaim "segítettek". A funkció egyszerű, de jól el lehet játszani vele. A kockák pedig elég általánosak ahhoz, hogy lehessen belőlük sok minden mást is építeni.

Összpontszámként 8/10-et kap. Minden jó tulajdonsága mellett azért kap egy kis levonást, mert ennyi elemből több működő dolgot is ki lehetett volna hozni. Például 8259 Mini Bulldózert ugyanezért az árért állítható markoló mellett még lánctalpakat is tartalmaz.

Lásd még:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése