2010. február 3., szerda

Frissítve: Majdnem Lead Sled

Gőzerővel halad a Lead Sled projekt, de egyelőre nem nevezhető teljes sikernek. A Bricklink-en rendelt csomagocskák annak rendje és módja szerint megérkeztek, minden nap egy. Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia és Új-Zéland lett a sorrend - néhány perc eltéréssel rendeltem meg mindet.


Az első gondot az okozta, hogy két helyről is egy-egy kívánt alkatrész egy nem kívánt színben érkezett meg. Sajnos mind a kettő látható helyen van, az egyik az ajtók zsanérja, a másik a hátsó üléstámla egy darabja. Az egyik kereskedő nagyon kedvesen utánam küldte a jó színt, de még nem érkezett meg.


Van más gond is. A leglényegesebb, hogy az autó eleje nagyon könnyen leesik, lévén csak két pöcök tartja a helyén. Sajnos ez LDD-vel nem tűnt fel, áttervezésre lesz szükség, és nem triviális. Az eleje egyébként úgy ahogy van nem túl merev, de ezt végülis sikerült egy közepes szintre feltornászni - lehetne jobb, de egyelőre elmegy.


További váratlan probléma, hogy a motorháztető nyitásakor a szélvédő előtti perem csak úgy fordul el, hogy közben szétfeszíti a tartórészt - nem egy kultúrált nyitás, na. Az igazság az, hogy amennyire a fényképekről meg tudom ítélni, ez ugyanilyen az eredeti modellen is, úgyhogy nem tudom, hogyan lehetne javítani rajta.


A fejjel lefelé lógó első sárvédő rögzítésénél a nem látható helyen levő lemezke pöttyei összeakadnak az első kerékkel. Ez álló helyzetben nem látszik, de amikor tolni próbáljuk, rendesen súrlódik. Van még az is, hogy egyelőre nem jöttem rá, a krómszínű dísztárcsa hogyan rögzül a tengelyen.

Szóval egyelőre nem érzem sikertörténetnek a dolgot, de a fényképeken azért nem néz ki rosszul.

Frissítve: lelkesedésem hatására Mad Physicist betekintést nyújtott abba, hogy hogyan is néz ki az ő modelljének a belseje itt meg itt. Persze a fényképeket nézve hamar a homlokomra csaptam, hogy miért is nem jöttem rá hamarabb, magamtól :) Mindenesetre úgy tűnik, a tippek elegendőek ahhoz, hogy az eleje merevebb legyen, legyen rendes dísztárcsa, és a kerék se súrlódjon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése