2009. november 22., vasárnap

8872 és a többiek

Már jó ideje adós vagyok ezzel a poszttal. Még a nyár elején történt, hogy kisebb kalandok útján szert tettem a "Nagy Autó" sorozat legújabb darabjára, a 8865-re. Már a megvétel előtt látszott, hogy az alkatrészkupacban sok oda nem való dolog is van - szerencsére az autónak minden darabja megvolt jó állapotban, jött a rejtvényfejtés, hogy akkor a maradék az mi is tulajdonképpen. Innen indultunk:

Első kérdés: mi ez a rahedli sok kerék? Van benne nyolc kicsi, aztán ugyanolyan nagyobb gumival még hat, aztán az a fajta, amiben forog a tengely, abból is vagy hat, és akkor a nagy terepesről még nem is beszéltem. Úgy tűnik, nem egy készletből való, de még úgy is... Melyik lehet az a készlet, amiben ilyen sok kerék van?

Rövid keresgélés után meglett az első gyanúsított: a 8872 Targonca Szállító, 1993-ból:


Az már az elején látszott, hogy a targonca nem lesz meg, hiányzik a lánc, meg még egy csomó minden. De gondoltam, azért a kamiont érdemes lesz megpróbálni. Nosza:

Még mindig sok minden maradt, próbálkozzunk meg az utánfutóval is:

Na, ez már valami. A targoncáról lemondtam, hat kicsi és hat nagyobb kerék kiikszelve, de mi lehet a többi kerék? Ez a szárny gyorsan lebuktatta a következő gyanúsítottat, sárgában csak összesen két készletben szerepelt, abból is csak az egyik Technic: a 8840-es Sivatagi Versenyautó 1991-ből:

Persze emberke sehol, dugattyúk se, szóval ez a lista is elég hiányos. Egyszer talán üres óráimban megpróbálom összehozni a hiányzóakat a többi készletből, addig marad ez a fénykép. Ezzel a négy nagy terepkerék is kihúzva a listáról, de még mindig maradt nyolc kicsi. Végül ez az alkatrész buktatta le, melyik készlet keveredett még bele:

Szóval ajándékba kaptunk még egy 8808-as mini Forma-1-es versenyautót is, 1994-es évjárattal. Ennek a készletnek viszont csaknem minden darabja meglett, úgyhogy össze is állt:


Szóval az amúgy is méltányos árért cserébe kaptam ráadásnak egy 8872-es kétharmadát, egy 8808-ast, egy nagy halom sárga alkatrészt, meg egy jó kis rejtvénysorozatot:

Ráadásnak link az albumra ésegy videó - ha már targonca nincs, legalább egy versenyautót szállítsunk:

1 megjegyzés: