2013. március 16., szombat

Vettem készleteket, mit kezdjek velük?

Van több barátom is, aki mostanában kezdett LEGO-val foglalkozni. Képzeld el, hogy Te is hasonló cipőben jársz: vettél egy pár készletet, de már mindent megépítettél, a B-modelleket is. Szeretnéd folytatni, de hogyan? Persze vehetsz még többet. Az anyagiakról most ne is beszéljünk, de vannak egyéb gondok is: valahova el kell majd pakolni őket. Hacsak nem spekulatív céllal veszed a készleteket, ez valószínűleg gondot fog okozni.

Szóval milyen más lehetőségek vannak még? Lássunk néhány tippet. Lesz köztük néhány, ami elsősorban a Technic-ről szól, de remélem, mások is találnak benne használhatót.

Először is, javaslom, nézd meg ezt a kiváló keynote-t Hillel Cooperman-tól. 25 perc angolul, ha érted, mindenképpen megéri. (Angolul értő gyerekeknek nem ajánlom.)


Most, hogy felismerted, hol tartasz az úton, lássuk, merre lehet tovább indulni. (Ha segít: AFOL = Adult Fan Of Lego, MOC = My Own Creation.)

Először is, mindenképpen azt javaslom, próbálj meg saját dolgokat építeni. A LEGO lényege az építés. A lentiek adhatnak néhány kezdőpontot az elinduláshoz:

Rebrickable. Ezen az oldalon profi és kevésbé profi építők osztják meg a világgal építményeiket. Navigálni nem feltétlenül egyszerű, de az oldalnak nagy előnye, hogy a felkerült alkotásokhoz mindig van űtmutató is (van amelyik pénzbe kerül, de sok ingyen van). A legtöbb esetben az LXF modell is letölthető, azaz Lego Digital Designer-ben meg lehet nézni és át lehet építeni.

Néhány más oldal saját alkotások megosztására:
Vannak remek könyvek is. A kedvenceim (mind angolul):
Vannak szuper magazinok is (mind angolul):
  • Hispabrick kiadványok ingyen letölthetőek, elég jó tartalommal.
  • Railbricks-ben csak vonatok vannak. Szintén remek.
  • BrickJournal számokért fizetni kell, de nem kirívóan drága, és nagyon jó a tartalom.
Végül a TechnicBRICKs blog is érdekes lehet. Leginkább új LEGO készletekről és fantasztikus alkotásokról szól. A Technicopedia pedig gyerekkorunk Technic készleteit tartalmazza enciklopédiaszerűen.

Valószínűleg van 1000 más hely, amit kihagytam, de remélem, ezek segítenek az elindulásban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése